Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

Midtbygda kirkering

Vi har vært med på å skaffe kirken mange nye ting som:

 
til 800 års jubileet ble det vevd og brodert antependium, prekestolklede, messehagel, front informasjons stativ. 6 nye brudestoler etter kopi av gammel stol som har vært i kirken.

Noen av de som var med å hjalp til i anledning jubileet var: Ellen Alm, Anne Lise Wærhaug, Sigrid Aamold, Thea Kjos, Per Ivar Langhelle og sokneprest Jon Geir Johnson.
 
Kaffetrakter til sakrestiet, puter i kirkebenkene, slanger og tralle til vanning av blomsterbed, varetrekk til nye tekstiler, 12 kopper og asjetter til prestegårdskontoret, støvsuger, prosesjonslysestaker, 
smijerns informasjonstavle, heklet brudeteppe, malt dåpsrommet og hengt opp bilder, oppheng til pynting av inngang, kirkebenkene smijernsgrått vevd teppe som gjengir fargene i dåpefonten (til alteret), 
plantet 2 ganger nye roser i bed utenfor kirken, spesiallaget bord med glassplate til oppbevaring av gammel messehagel, duk og beskyttelse til bordet, nytt skinn med montering alterring, 
støvtrekk spesialsydd til nytt orgel, smijern lysglobe, 2 brikker i hardangersøm og 24 servietter i damsk til bruk ved dåp.
 
For å få penger til disse tingene er det holdt flere basarer, solgt Nannestad kalender, loppemarked, stort kunstlotteri og ikke minst loddpenger fra våre møter + gaver fra enkelt-personer.
 
Ellers har vi vært med på å hjelpe til ved blant annet kirkekaffe v/bispevisitas, vi vasker og støvsuger benker, lysekroner og ellers der det trengs i kirken, samt pusser  sølv og messing.
Dette gjør vi en gang i året.
 
I dag består kirkeringen av 10 damer. Vi ønsker oss flere medlemmer som kan være med på å skaffe midler og komme med nye ideer til videre drift.
 
Vi har møtene våre på kveldstid, til nå hjemme hos hverandre, men blir vi flere har vi mulighet til å være på det gamle kommunehuset (kirkekontoret).
Det er ingen årskontingent, men vi har loddsalg på møtene våre.
 
Det viktigste for oss er et sosialt samvære med masse humor hvor vi samtidig kan være til nytte.
 
Interesserte kan ta kontakt med Kari Sæther tlf 63 99 74 35

 

Midtbygda kirkering fyller 20 år
 
Midtbygda kirkering slo ut håret, og feiret sine første 20 år på søndag 13. februar 2011.  De hadde tatt med seg ektefeller og inviterte gjester, og disket opp med både sunn og usunn mat i velkjente mengder. 
Her skulle ingen "skortne tur"!
 
Creme Fraiche dukket nærmest fulltallige opp for å ære jubilanten, de bidro med både felles- og solonummer til stor applaus, under stødig ledelse av Ellinor Lauritsen.
 
Det vanket gratulasjoner og hilsener både fra Kirkekontoret ved kirkeverge Per Egil Kirknes, gamle-presten Jon Geir Johnson og leder av Nannestad menighetsråd Jon Tefre, 
før ny-presten Arne Torkild Aasen fant å måtte presisere at vanligvis når presten takket for maten, så takket han Gud, men her måtte han sannelig også takke mer jordfaste koldmødrene!
 
Sissel Bakken fremførte også en prolog som oppsummerte de første 20 årene, ført i pennen på vers  av Marit Sæther. 
 
 
Alle gikk fornøyde og velfødde hjem! 
 
Foto/tekst: BjL
 
 
 

Utstyr du kan låne når du har et arrangement i kirken
f.eks. bryllup
(dette er ting som kirkeringen har gitt i gave til kirken)
 
BRUDETEPPE


SMÅ DUKER OG PIDESTALL
 
 
Ta kontakt med kirkekontoret tlf. 66 10 55 90 - hvis du ønsker å låne noe av dette utstyret.

27.10.2014